BejelentésÜdvözöljük a Vönöcki Polgárőr Egyesület honlapján!
Polgárőrök az Önök Biztonságáért

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Az egyesület megalakulása:

Önkormányzati és civil kezdeményezésre 13 fő vönöcki lakos 2011. március 19-én megtartotta a Vönöcki Polgárőr Egyesület alakuló ülését.

 Többszöri Alapszabály módosítással és ügyvédi segítséggel a Győri Ítélőtáblától 2011. szeptember 26-i dátummal egyesületünk megkapta a Végzést miszerint:

 

Az Ítélőtábla az elsőfokú bíróság végzésének megfellebbezett rendelkezését akként változtatja meg, hogy az alapszabály kelte 2011. augusztus 26. napja.

A végzés ellen nincs helye fellebbezésnek.

Indoklás:

A kérelmezőt a Vas Megyei Bíróság a Pk. 60.043/2011/4. számú végzésével közhasznú szervezetként nyilvántartásba vette.

 

Egyesületünk létrejöttének célja:

·         A bűncselekmények megelőzése és a különböző tulajdonformák védelme érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő állampolgárok összefogása, működésük megszervezése, rendszerbe foglalása, a tevékenység szervezeti összehangolása.

·         A vagyonvédelem és a közbiztonság javításával a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a közösségi kapcsolatok erősítése,

·         Azonos tevékenységű szervezetekkel kapcsolatos létesítése és fenntartása,

·         A bűnelkövetéseket elősegítő körülményekről tájékoztatja az intézkedésekre jogosult szerveket,

·         Járőrözéseket szervez a bűnügyileg veszélyeztetett területek, a veszélyeztetett intézmények és személyek ingó és ingatlan vagyontárgyai védelmére,

·         A helyi önkormányzattal, és a helyi rendőrségi szervekkel együttműködik a közbiztonsággal kapcsolatos feladatok végrehajtásának elősegítése érdekében,

·         A helyi önkormányzattal, és a helyi rendőrségi szervekkel együttműködik a közbiztonsággal kapcsolatos feladatok végrehajtásának elősegítése érdekében,

 

Együttműködés:

A Vönöcki Önkormányzattal egyesületünk együttműködési megállapodást kötött a Palotai László polgármester és Holbok Szilvia körjegyző ellenjegyzésével.

Ennek keretében egyesületünk vezetősége vállalja, hogy negyedévente beszámol az Egyesület működéséről, teljesítményéről és az illetékességi területen történt eseményekről.

A helyi Önkormányzat támadgatásaként egyesületünk egy kultúrált helyiséget kapott, amely jelenleg az Egyesület székhelyeként és irodájaként funkcionál. (9516 Szili Pál u. 3. sz.).

Főként helyi szinten, a körzeti megbízottakkal élő, napi a kapcsolat.

 

A tevékenység megkezdése:

Egyesületünk együttműködési megállapodást kötött továbbá a Celldömölki Rendőrkapitánysággal és a Vas Megyei Polgárőr szervezettel is, így megkezdhette működését 2011. októberében.

Jelenleg szinte napi rendszerességgel vannak kint közterületen járőreink. A szolgálat nem kötelező, mindenki annyit teljesít, amennyit a szabadidejéből ennek a hasznos társadalmi munkára szánni tud.

 

Oktatás, képzés:

Egyesületünk vezetősége folyamatosan figyeli a vonatkozó jogszabályi változásokat, melyek érinthetik az Egyesület működését, s ezzel összhangban képzi és tájékoztatja szóban és írásban a tagjait.

Az egyesület tagjai előzetes oktatás és vizsgázás (tesztlap) után kaphatták csak meg az ideiglenes Polgárőr Igazolványukat, melynek megléte egyik előzetes feltétele a járőrszolgálat végzésének.

Németh István

Elnök

 

Vönöck, 2012. január 23.

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!